Lenen op jouw voorwaarden

Heb je een idee, een concept of reeds uitgewerkt plan, maar nog geen financiering? Dan kun je natuurlijk naar de bank voor een financiering óf je kunt op zoek naar de ideale investeerders via All4Funding! Met crowdfunding houd je grip op jouw plannen en is het bovendien mogelijk om jouw investeerders bij jouw project te betrekken. Zo weten ze wat er met hun geld gebeurt en ontvangen vaak een hogere rente dan bij de bank!

Bekijk het stappenplan

Betrek jouw investeerders!

Het voordeel van crowdfunding is dat je jouw investeerders kunt betrekken bij jouw plannen. Met informatieavonden, samples of proeverijen maak je van jouw investeerders ook jouw ambassadeurs. Je productmarketing begint dus al bij de aanvraag van je financiering. En zoek je ondersteuning bij deze activiteiten? Geen probleem. All4Funding helpt je jouw project op de juiste manier onder de aandacht te brengen.

Naar de meestgestelde vragen

Kosten berekenen

%

Kosten All4Funding

Beoordelingskosten

495,00

Succesfee

0,00

De kosten zijn excl. BTW

Aflossing

Kredietbedrag

0,00

Looptijd

0 maanden

Nominaal rentepercentage

0,0 % per jaar

Effectief rentepercentage

0,0 % per jaar

Aflossingsbedrag

0,00

Maandbedrag

0,00

Aflossingsoverzicht

Maandbedrag (€)
Looptijd (mnd)
Periode Aflossing Rente Restschuld

Let op! Geld lenen kost geld.

Crowdfunding creëert een win-win situatie!

Uw stappenplan

 • 1. Voorbereiding

  Bedenk vooraf goed waar je geld voor vraagt en hoe je een project presenteert. Omschrijf niet alleen het idee, maar onderbouw het ook met cijfers, een begroting en een prognose. Je betaalt een beoordelingsfee wanneer je jouw project indient. (zie Tarieven voor de fee) Na inschrijving screent en beoordeelt All4Funding, aan de hand van een aantal criteria, de door jou aangeleverde stukken. Wanneer het project wordt goedgekeurd, mag je jouw project op de site plaatsen.

 • 2. Presenteer je project

  Je project is goedgekeurd. Presenteer en verkoop nu jouw project! Neem de tijd om een project op de site te plaatsen en alle documenten, downloads en eventuele video’s goed uit te werken. Hoe meer informatie een investeerder krijgt, hoe eerder hij zal investeren. Daarna heb je 6 weken de tijd om investeerders te werven en je financiering vol te krijgen. We bieden desgewenst ook ondersteuning bij het maken van jouw video, het schrijven van teksten en het samenstellen van een wervingscampagne.

 • 3. Campagne voeren

  Als je jouw project op de site hebt geplaatst, gaat de crowdfundingfase van start. Je hebt 6 weken (42 dagen) de tijd om de benodigde financiering te verwerven en jouw eigen rol is daarbij onontbeerlijk. Wees actief, creatief en zichtbaar! Het is mogelijk om exclusieve uitnodigingen te sturen naar jouw contacten en updates te plaatsen op de site. Om investeerders aan jouw product of concept te binden, is het ook mogelijk om rendement in natura te geven, bijvoorbeeld in de vorm van een rondleiding, een productsample of een etentje in jouw zojuist geopende restaurant. Dus... Zet ‘m op!

 • 4. Start van het project

  Pas wanneer de gevraagde financiering binnen is, is de werving succesvol en gaat de lening in. De Stichting Investeringsgelden All4Funding verzamelt de investeringen en betaalt ze aan jou door na aftrek van de succesfee voor All4Funding. De succesfee bedraagt 1% van het geleende bedrag + 0,25% per kwartaal van de duur van de lening (ex. BTW). Je dient elke maand de rente en de aflossingen over te maken op de rekening van Stichting Incasso All4Funding.

 • 5. Einde van het project

  Tijdens de looptijd van de lening krijg je iedere maand een geautomatiseerde herinneringsmail dat de rente en aflossing overgemaakt moeten worden. Als je een starter bent, is het mogelijk om in het eerste jaar aflossingsvrij te lenen. Tijdens de looptijd is het ook mogelijk om jouw investeerders actief bij jouw project te betrekken door updates van je project te plaatsen. Wanneer alles aan het einde van de looptijd is afgelost, ben je schuldenvrij en heb je een bloeiend bedrijf op poten gezet. Wellicht ben je al toe aan de volgende uitdaging...?

Meld je project aan


Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten?

  Je betaalt een vaste beoordelingsfee wanneer je jouw project indient. Lukt het je om binnen de afgesproken periode jouw doelbedrag op te halen, dan betaal je daarnaast een succesfee. De succesfee wordt berekend over het opgehaalde bedrag. De hoogte van de beoordelingsfee en de succesfee vind je op onze pagina Tarieven.

 • Hoe moet de lening worden terugbetaald?

  Als ondernemer sluit je een annuïteitenlening af. Elke maand betaal je hetzelfde bedrag aan Stichting Incasso. Stichting Incasso zorgt voor de verder verdeling van dit bedrag naar jouw investeerders. Starters kunnen gebruik maken van een aflossingsvrije periode van 1 jaar.

 • Waar moet een project aan voldoen?

  In principe is elk goed plan met solide financiële uitgangspunten welkom op All4Funding. Het belangrijkste is dat de onderneming de rente en aflossing kan betalen. De aanvraag moet minimaal € 25.000 zijn.

 • Is het afgeven van zekerheden verplicht?

  Nee, All4Funding stelt het afgeven van zekerheden niet verplicht. Maar het is wel mogelijk. Hierdoor haal je wellicht gemakkelijker investeerders over de streep en kun je een lagere rente in het vooruitzicht stellen. De rating van jouw project wordt bovendien opgehoogd met een plus.

 • Is er een minimaal en maximaal leningsbedrag?

  Er is een minimaal leningsbedrag van € 25.000. Er is geen maximum.

 • Zijn de rentepercentages voorgeschreven?

  Nee, in principe is het aan de ondernemer om de rente te bepalen. Een investeerder bepaalt dan op zijn beurt of hij de geboden rente ook acceptabel vindt. Bij een hoog verwacht risico is het gebruikelijk hogere rente aan te bieden.

 • Kan het financieringsbedrag worden overschreden?

  Nee. Wanneer het benodigde financieringsbedrag is behaald, dan wordt de mogelijkheid om te investeren geblokkeerd. Het gaat hier immers om een lening en we willen overkreditering voorkomen.

 • Voor welke periode kan een lening worden afgesloten?

  Leningen kunnen voor een jaar tot maximaal 5 jaar worden afgesloten.

 • Kunnen de leningsvoorwaarden worden aangepast?

  Dit is mogelijk. De reden voor aanpassing dient goed te worden onderbouwd en de meerderheid van de investeerders dient akkoord te gaan met de aangepaste voorwaarden. Er zijn kosten verbonden aan het aanpassen van de leningsvoorwaarden.

 • Wat is een gebruikersovereenkomst voor ondernemers?

  In zo’n overeenkomst staan onder andere de gebruiksregels van de website en de verplichtingen van verschillende partijen naar elkaar toe. De gebruikersovereenkomst komt tot stand tussen de ondernemer, de Stichting Investeringsgelden, de Stichting Incasso en All4Funding.

Meer veelgestelde vragen