Investeren op uw voorwaarden

Hier investeert u op úw voorwaarden. Want hier beslist ú wat er met uw geld gebeurt. U bepaalt hoeveel geld u in één of meer projecten investeert en welke projecten dit zijn. Misschien wilt u mee-ondernemen of gelooft u gewoon dat een specifiek project u geld oplevert. U selecteert en beoordeelt de verschillende projecten eenvoudig.

Bekijk het stappenplan

Zo werkt het

Ieder project is gescreend en gelabeld op risico. In het stappenplan leest u hoe eenvoudig investeren gaat en hoe de ondernemer u op de hoogte houdt van uw investering. Als investeerder krijgt u een besloten pagina waar uw investering(en), uw rentebetalingen en het aflossingsschema op een rijtje staan.

Naar de meestgestelde vragen

Crowdfunding creëert een win-win situatie!

Uw stappenplan

 • 1. Kies één of meerdere projecten

  Heeft u al rondgekeken en wat projecten doorgenomen? Alle projecten zijn door ons beoordeeld, maar wees zelf ook kritisch! Verdiep u in het ondernemingsplan, de ondernemer, de begroting en de andere stukken die de ondernemer aanlevert. Bekijk of er bijvoorbeeld zekerheden worden aangeboden (zoals een onderpand) en of de geboden rente voldoende is. Kies een project dat u aanspreekt en met een risico dat bij u past.

 • 2. Maak een account aan en investeer

  Maak een account aan en meld u aan als investeerder. U gaat een Gebruikersovereenkomst aan met All4Funding en we vragen u akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. U kunt vervolgens investeren met een minimum van € 100,- in een door u gekozen project. Het investeringsbedrag kunt u meteen via i-Deal overmaken en wordt bewaard op een aparte rekening van Stichting Investeringsgelden All4Funding. U ontvangt een leningsovereenkomst. Deze leningsovereenkomst gaat pas in als het de ondernemer ook lukt om het doelbedrag binnen de gestelde tijd te verwerven.

 • 3. Wacht tot eindbedrag is bereikt

  Ieder project krijgt 6 weken (42 dagen) de tijd om het doelbedrag te behalen. Wordt het doelbedrag behaald dan maken wij het investeringsbedrag zo snel mogelijk over aan de ondernemer. Uw leningsovereenkomst met de ondernemer is dan van kracht en de leningsperiode gaat in. U betaalt eenmalig 0,9% van het geïnvesteerde bedrag aan All4Funding. Dit zijn administratiekosten en het bedrag wordt ingehouden op de eerste maandbetaling. Via uw persoonlijke account ziet u altijd in welke projecten u investeert en welke rente en aflossingen u mag verwachten.

 • 4. Start van de lening

  Tijdens de leningsperiode ontvangt u eens per maand rente en aflossing. De rente en aflossingen worden door de Stichting Incasso ontvangen en aan u doorbetaald. De ondernemer houdt u op de hoogte van de voortgang van uw project.

 • 5. Einde van de lening

  Aan het einde van de looptijd, van minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar, is het gehele geleende bedrag, met rente, aan u teruggestort. U heeft een bedrijf helpen opstarten of doorgroeien en bovendien een goed rendement behaald. Smaakt het naar meer? Kijk dan gerust bij de openstaande projecten!

Kies een project


Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van investeren?

  Het aanmaken en aanhouden van een account op All4Funding is gratis. U betaalt administratiekosten aan All4Funding als het project waarin u investeert ook daadwerkelijk doorgaat. Deze kosten worden ingehouden op de eerste uitbetaling die u ontvangt. De hoogte van deze kosten vindt u op de pagina Tarieven.

 • Is er een minimaal en maximaal investeringsbedrag?

  Bij All4Funding kunt u vanaf € 100,- investeren. Dat bedrag is te verhogen met stappen van € 100,- euro. Een investeerder mag maximaal 30% van het totale financieringsbedrag van een project als lening verstrekken.

 • Hoe word ik terugbetaald?

  De lening die de investeerder aan de ondernemer verstrekt, is een annuïteitenlening. U ontvangt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. Starters mogen gebruikmaken van één eenjarige aflossingsvrije periode.

 • Wat zijn de risico’s als ik investeer?

  Uw inleg en de rente zijn niet gegarandeerd. Ondanks de zorgvuldige screening kan het zijn dat een onderneming niet in staat is om de rente en aflossing volledig terug te betalen. Daardoor verliest u (een deel van) uw inleg.

 • Heb ik garantie op mijn investering?

  Nee. All4Funding noch de ondernemers kunnen een garantie geven. In het ergste geval verliest u uw gehele investering.

 • Wat is een Payment Service Provider?

  Als u investeert stort u met i-Deal geld op een rekening van een Payment Service Provider (PSP). Dit geld wordt dan weer doorgestort op de rekening van Stichting Investeringsgelden. i-Deal betalingen via een PSP zijn goedkoper dan via een bank.

 • Wat gebeurt er als een ondernemer niet meer betaalt?

  All4Funding zal contact opnemen met ondernemer om alsnog het geld te innen. Lukt dit niet, dan zal een incassobureau worden ingeschakeld. Een incassobureau probeert de betaling dan binnen te krijgen al dan niet middels een schikking.

 • Zijn mijn gegevens openbaar?

  Nee, uw gegevens zijn niet openbaar. Uw gegevens zijn alleen bij ons en bij de ondernemer die van u leent bekend.

 • Kan ik een investering terugdraaien als ik me bedenk?

  U kunt binnen 24 uur nadat uw betaling is bevestigd uw investering nog ongedaan maken. Neemt u hiervoor contact met All4Funding: info@all4funding.nl of 030-2763218. Na 24 uur is uw investering definitief en kan het niet meer ongedaan worden gemaakt.

 • Wat is een leningsovereenkomst?

  Dit is de overeenkomst die tot stand komt tussen de investeerder en de ondernemer op het moment dat de investeerder een investering doet. Hierin staan de verplichtingen van de ondernemer aan de investeerder duidelijk beschreven.

Meer veelgestelde vragen