Investeren op jouw voorwaarden

Hier investeer je op jóúw voorwaarden. Want hier beslis jij wat er met jouw geld gebeurt. Jij bepaalt hoeveel geld je in één of meer projecten investeert en welke projecten dit zijn. Misschien wil je mee-ondernemen of geloof je gewoon dat een specifiek project je geld oplevert. Je selecteert en beoordeelt de verschillende projecten eenvoudig.

Bekijk het stappenplan

Zo werkt het

Ieder project is gescreend en gelabeld op risico. In het stappenplan lees je hoe eenvoudig investeren gaat en hoe de ondernemer je op de hoogte houd van jouw investering. Als investeerder krijg je een besloten pagina waar jouw investering(en), jouw rentebetalingen en het aflossingsschema op een rijtje staan.

Naar de meestgestelde vragen

Crowdfunding creëert een win-win situatie!

Uw stappenplan

 • 1. Kies één of meerdere projecten

  Heb je al rondgekeken en wat projecten doorgenomen? Alle projecten zijn door ons beoordeeld, maar wees zelf ook kritisch! Verdiep je in het ondernemingsplan, de ondernemer, de begroting en de andere stukken die de ondernemer aanlevert. Bekijk of er bijvoorbeeld zekerheden worden aangeboden (zoals een onderpand) en of de geboden rente voldoende is. Kies een project dat je aanspreekt en met een risico dat bij jou past.

 • 2. Maak een account aan en investeer

  Maak een account aan en meld je aan als investeerder. Je gaat een Gebruikersovereenkomst aan met All4Funding en we vragen je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Je kunt vervolgens investeren met een minimum van € 100,- in een door jou gekozen project. Het investeringsbedrag kun je meteen via i-Deal overmaken en wordt bewaard op een aparte rekening van Stichting Investeringsgelden All4Funding. Je ontvangt een leningsovereenkomst. Deze leningsovereenkomst gaat pas in als het de ondernemer ook lukt om het doelbedrag binnen de gestelde tijd te verwerven.

 • 3. Wacht tot eindbedrag is bereikt

  Ieder project krijgt 6 weken (42 dagen) de tijd om het doelbedrag te behalen. Wordt het doelbedrag behaald dan maken wij het investeringsbedrag zo snel mogelijk over aan de ondernemer. Jouw leningsovereenkomst met de ondernemer is dan van kracht en de leningsperiode gaat in. Je betaalt eenmalig 0,9% van het geïnvesteerde bedrag aan All4Funding. Dit zijn administratiekosten en het bedrag wordt ingehouden op de eerste maandbetaling. Via jouw persoonlijke account zie je altijd in welke projecten je investeert en welke rente en aflossingen je mag verwachten.

 • 4. Start van de lening

  Tijdens de leningsperiode ontvang je eens per maand rente en aflossing. De rente en aflossingen worden door de Stichting Incasso ontvangen en aan jou doorbetaald. De ondernemer houd je op de hoogte van de voortgang van jouw project.

 • 5. Einde van de lening

  Aan het einde van de looptijd, van minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar, is het gehele geleende bedrag, met rente, aan je teruggestort. Je hebt een bedrijf helpen opstarten of doorgroeien en bovendien een goed rendement behaald. Smaakt het naar meer? Kijk dan gerust bij de openstaande projecten!

Kies een project


Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van investeren?

  Het aanmaken en aanhouden van een account op All4Funding is gratis. Je betaalt administratiekosten aan All4Funding als het project waarin je investeert ook daadwerkelijk doorgaat. Deze kosten worden ingehouden op de eerste uitbetaling die je ontvangt. De hoogte van deze kosten vind je op de pagina Tarieven.

 • Is er een minimaal en maximaal investeringsbedrag?

  Bij All4Funding kun je vanaf € 100,- investeren. Dat bedrag is te verhogen met stappen van € 100,- euro. Een investeerder mag maximaal 30% van het totale financieringsbedrag van een project als lening verstrekken.

 • Hoe word ik terugbetaald?

  De lening die de investeerder aan de ondernemer verstrekt, is een annuïteitenlening. Je ontvangt elke maand een vast bedrag. Dit bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. Starters mogen gebruikmaken van één eenjarige aflossingsvrije periode.

 • Wat zijn de risico’s als ik investeer?

  Jouw inleg en de rente zijn niet gegarandeerd. Ondanks de zorgvuldige screening kan het zijn dat een onderneming niet in staat is om de rente en aflossing volledig terug te betalen. Daardoor verlies je (een deel van) jouw inleg.

 • Heb ik garantie op mijn investering?

  Nee. All4Funding noch de ondernemers kunnen een garantie geven. In het ergste geval verlies je je gehele investering.

 • Wat is een Payment Service Provider?

  Als je investeert stort je met i-Deal geld op een rekening van een Payment Service Provider (PSP). Dit geld wordt dan weer doorgestort op de rekening van Stichting Investeringsgelden. i-Deal betalingen via een PSP zijn goedkoper dan via een bank.

 • Wat gebeurt er als een ondernemer niet meer betaalt?

  All4Funding zal contact opnemen met ondernemer om alsnog het geld te innen. Lukt dit niet, dan zal een incassobureau worden ingeschakeld. Een incassobureau probeert de betaling dan binnen te krijgen al dan niet middels een schikking.

 • Zijn mijn gegevens openbaar?

  Nee, je gegevens zijn niet openbaar. Jouw gegevens zijn alleen bij ons en bij de ondernemer die van jou leent bekend.

 • Kan ik een investering terugdraaien als ik me bedenk?

  Je kunt binnen 24 uur nadat je betaling is bevestigd je investering nog ongedaan maken. Neem hiervoor contact met All4Funding: info@all4funding.nl of 030-2081619. Na 24 uur is je investering definitief en kan het niet meer ongedaan worden gemaakt.

 • Wat is een leningsovereenkomst?

  Dit is de overeenkomst die tot stand komt tussen de investeerder en de ondernemer op het moment dat de investeerder een investering doet. Hierin staan de verplichtingen van de ondernemer aan de investeerder duidelijk beschreven.

Meer veelgestelde vragen