Dante Bikes gaat 'Onwies Knallen'

In het kort

Mijn naam is Bas Bielleman en Dante Bikes is mijn passie. Dante Bikes richt zich op de verkoop van BMX en trial fietsen en aanverwante artikelen. Ik ben deze crowdfundingcampagne gestart omdat ik  groeifinanciering nodig heb van € 80.000,-  Dit bedrag biedt de mogelijkheid om aan de groeiende vraag te voldoen van onze huidige en potentiële nieuwe dealers en om verder te groeien binnen Europa.

U kunt al vanaf € 100,- een lening aan ons verstrekken voor 5 jaar. U ontvangt hierop een rente van 7% per jaar. Het eerste jaar is aflossingsvrij. U ontvangt dan alleen rente. De lening wordt in de vier jaren erna annuïtair afgelost. Naast 7% rente per jaar ontvangt u een unieke tegenprestatie.

Wie is Bas Bielleman

Ik ben een gedreven jonge ondernemer van 25 jaar. Mijn passie voor fietsen en in het bijzonder de BMX fietsen, is ontstaan vanuit een hobby toen ik een jaar of 9 was. Ik heb verschillende prijzen gewonnen en het hoogtepunt was toen ik mijzelf Nederlands Kampioen mocht noemen. 

Door persoonlijke verkoopervaringen leerde ik de BMX wereld goed kennen. Zo ontdekte ik dat er weinig distributeurs van BMX fietsen in Nederland waren. Daardoor ben ik al vanaf mijn 16de jaar vraag aan het creëren binnen Nederland en heb ik nu meerdere dealers (inmiddels 17) aan Dante Bikes weten te binden. Dat ging eerst via het bedrijf van mijn vader, maar ik heb nu onder een nieuwe BV de activiteiten overgenomen. De dealers zijn verantwoordelijk voor de verkoop van de BMX fietsen die Dante Bikes levert.

De activiteiten van de onderneming

De huidige klanten van Dante Bikes zijn voornamelijk jongeren en volwassenen met een passie voor fietsen.

Voor elke generatie is er uiteraard een fiets naar keuze. Vanaf vier jaar is er al een 16 inch BMX fiets beschikbaar. Daarnaast komen onze huidige klanten regelmatig terug om accessoires en andere aanverwante artikelen te kopen zoals banden met bijzondere kleuren, kettingen, zadels en handvatten.

Dante Bikes vindt sporten belangrijk en mede daarom worden er vele clinics georganiseerd in heel Nederland. Onze klanten kunnen hierbij professioneel advies krijgen over welke fiets voor hen het beste geschikt is. Daarnaast worden er demonstraties gegeven door onze professionele BMX instructeurs.

Doordat BMX een olympische sport is geworden zie je de populaireit stijgen onder de jongeren en volwassenen, wat ten goede komt aan de verkoop van onze fietsen.

Waar wordt de financiering voor aangewend

Ik ben een crowdfundingactie gestart om mijn Dante Bikes te laten doorgroeien. Met dit bedrag kan ik meer fietsen inkopen, om zo aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Alle fietsen die de afgelopen jaren zijn ingekocht, waren al binnen twee weken uitverkocht. Door deze groeifinanciering kan mijn Dante Bikes de omzet nu makkelijk verveelvoudigen.

Daarnaast is het van belang om mijn dealernetwerk uit te breiden en ook grotere fietsenzaken aan mij te binden. Mijn focus is momenteel gericht op dealers door heel Nederland en het noorden van België, maar in de toekomst wil ik zeker ook shops in geheel Europa bereiken.

De huidige markt en de groeikansen

Op dit moment heeft Dante Bikes zeventien dealers in Nederland en België. Met name de markt van de BMX en Dirt fietsen zien wij zich zeer goed ontwikkelen. In 2011 is er door Dante Bikes een omzet gerealiseerd van enkele tientallen fietsen. In 2012 is dit al gegroeid naar circa 100 fietsen. In 2013 en 2014 waren dit circa 200 fietsen per jaar, vooral via de dealers afgezet. Verdere uitbreiding van de omzet wordt beperkt door onze beperkte inkoopcapaciteit, dus niet door de vraag in de markt.

Door ons brede aanbod kunnen wij fietsen aanbieden variërend in prijs van € 280 - € 3.000. Wij zien een duidelijke tendens naar de goedkopere, maar nog wel kwalitatief goede fietsen, en hebben daar in de inkoop ook al op ingespeeld. Men heeft duidelijk behoefte aan een kwaliteitsproduct, tegen een redelijke prijs (€ 300 - € 450). 

De toekomst

BMX en Dirt is al een hype onder de jeugd en volwassenen. Filmpjes van de “helden” in deze disciplines genereren zeer veel hits op het internet. Ik ben hier actief mee bezig, waardoor onze naam regelmatig op internet (Facebook en Instagram) voorbij komt. De sport is zeer laagdrempelig en er zijn bovendien geen milieubeperkingen.

Binnen de Benelux waren er begin 2012 nog acht importeurs voor BMX fietsen. De grootste daarvan was Rock en Roll Distribution. Zij zijn al langer op de markt actief en richten zich met name op de verkoop via internet. Door onze marketing met behulp van de teamrijders en de exposure hiervan op internet en recentelijk ook op televisie (zie de Freestyle Games van BNN) creëren wij vraag naar onze merken, iets wat onze dealers als zeer positief ervaren. Mede doordat wij een aantal merken van voormalige importeurs hebben kunnen overnemen, zijn er op dit moment op deze markt maar twee relevante spelers, te weten Rock en Roll Distribution en Dante Bikes. 

Financieringsbehoefte

Tot op heden is de financiering uit eigen middelen opgevangen. Op basis van de cashflow uit de voorgaande jaren, is er een conservatieve prognose voor 5 jaar gemaakt. Uit de cashflow prognose blijkt dat we prima aan de aflossingscapaciteit kunnen en blijven voldoen gedurende de looptijd van de lening.

We hebben geconcludeerd dat voor de komende 5 jaar een totale financieringsbehoefte is van € 80.000. Met deze financiering kan de inkoop en daarmee de omzet dermate worden opgevoerd dat Dante Bikes op zeer korte termijn nog winstgevender zal zijn, mede door de reeds geplaatste orders.

Beloningen

U kunt vanaf € 100 een lening aan ons verstrekken voor 5 jaar. U ontvangt hierop een rente van 7% per jaar. Het eerste jaar is aflossingsvrij. U ontvangt dan alleen rente. De lening wordt in de vier jaren erna annuïtair afgelost. Naast 7% rente per jaar ontvangt u nog de volgende beloningen:

- € 100 - € 400: uitnodiging voor een unieke groepsclinic (leer binnen 1 dag BMX Fietsen) door een ervaren Dante Bikes trainer/ coach op een unieke locatie (skatebaan in een Kerk) in Arnhem op een fiets beschikbaar gesteld door Dante Bikes.

- € 500 - €2.400: Persoonlijke training van een zeer ervaren Dante Bikes trainer/ coach op een unieke locatie (Skatebaan in een Kerk) in Arnhem. Op een fiets beschikbaar gesteld door Dante Bikes.

- € 2.500 of meer: show of clinic op locatie naar keuze. U mag vrienden en kennissen uitnodigen. Indien u als bedrijf investeert, kunt u met uw personeelsleden hiervan genieten. Met fietsen en trainers beschikbaar gesteld door Dante Bikes.

- € 3.000: 30% korting op een BMX fiets naar keuze te bestellen bij dealer Spoked Society

- € 5.000: 50% korting op een BMX fiets naar keuze te bestellen bij dealer Spoked Society

- € 10.000: 100% korting op een BMX fiets naar keuze te bestellen bij dealer Spoked Society

Investeer mee!

Wij zijn overtuigd dat Dante Bikes een succes wordt. Om u over de streep te helpen, staat mijn vader (Reinder Bielleman) borg voor het gehele leningsbedrag.

Wilt u samen met mij de wereld van de BMX veroveren en laten groeien èn een goed rendement maken? Investeer dan in ons.

Toelichting van All4funding

Dante Bikes is formeel gezien een starter, vandaar dat de rating met een S begint, maar het is wel een starter met veel ervaring die in feite bestaande activiteiten voortzet in een nieuwe BV. De gebruikelijke aanloopperiode bij een startende onderneming zal hier dus niet aan de orde zijn. Er kan meteen omzet worden verwacht vanaf het begin van de looptijd van de lening. De financieringsbehoefte is € 80.000. Dit bedrag is voor de helft nodig om initieel de voorraad BMX fietsen te vergroten en de overige helft is nodig als werkkapitaal. Omdat de fietsen in grote hoeveelheden moeten worden ingekocht, zorgt dit voor dalen in de cashflow. Voldoende werkkapitaal is daarom noodzakelijk. De debiteurenpositie zal naar verwachting ook toenemen naar mate Dante Bikes groeit. Er wordt een omzet verwacht van € 350.000 in het eerste jaar van de lening. Dit zijn ongeveer 800 fietsen. In 2015 zijn er ca. 500 fietsen verkocht, meer verkopen werd beperkt door de gelimiteerde inkoopkracht. Er is voorzichtig begroot waarbij in het tweede jaar uit wordt gegaan van een gelijke omzet als in het eerste jaar. In de twee jaren daarna is gerekend met een lichte stijging van € 15.000 per jaar (30 tot 50 fietsen extra). De kosten kunnen redelijk goed worden ingeschat op basis van de voorgaande jaren toen de activiteiten nog in handen waren van de BV van Reinder Bielleman (vader). De cashflowprognose laat zien dat in alle jaren voldoende liquiditeit zal zijn om de annuïteiten te betalen, zelfs als de omzetten iets tegen zullen vallen. Tot nu toe is alles gefinancierd met eigen vermogen (€ 90.000). Er zijn geen andere leningen. Solvabiliteit (eigen vermogen/totale vermogen) is 53% wat zeer goed is te noemen. Als zekerheid staat de heer Reinder Bielleman (vader) borg voor het gehele leningsbedrag.

€ 80.000,00
geïnvesteerd van de € 80.000,00

100,0%


Rating
S2+ - starter, goede financiële verwachtingen, met onderpand
Tweede rating
AA
Financiering
annuïteitenlening (eerste jaar aflossingsvrij)
Rente per jaar
7,0%
Looptijd
5 jaar

Reacties van investeerders

Rob van Erkel – € 5.000,00

Toegevoegd op 24-5-2016 10:05

Heel veel succes met de verdere groei van Dante Bikes. We gaan je volgen. Hou een goede focus en maak duidelijke keuzes, dan komt het goed, de markt is er.

Anoniem

Toegevoegd op 24-5-2016 08:53

succes

G.Schoone – € 2.000,00

Toegevoegd op 23-5-2016 11:40

Succes met de groei van je onderneming, bewegen is belangrijk voor mensen en bedrijven !

Lambert Westland – € 400,00

Toegevoegd op 2-8-2016 17:14

Per 21 juli heb ik van u een betaling ontvangen van € 1,06.
Kunt u mij dit specificeren a.u.b.

b.v.d

Anoniem – € 1.000,00

Toegevoegd op 21-5-2016 08:27

Onwies veul suk6

Inge van de Velde

Toegevoegd op 20-5-2016 21:52

Veel succes!

Anoniem – € 5.000,00

Toegevoegd op 11-5-2016 12:16

Veel success !

FoxGarden B.V. – € 300,00

Toegevoegd op 30-5-2019 12:50

in het betalings overzicht staat per abuis 24 april , maar dat moet 24 maart zijn ;-)

Anoniem

Toegevoegd op 15-4-2016 18:18

Super initiatief!

Meer reacties tonen

In samenwerking met