It Pakhûs is er klaar voor!

In het kort

In het oude kaaspakhuis van Akkrum starten wij een kleinschalig woonproject voor 6 mensen met een verstandelijke beperking. De verbouwing is begonnen en de bewoners zijn grotendeels aangemeld. We hebben nog € 75.000,- nodig om de verbouwing op tijd te kunnen afronden. Doe mee met onze crowdfunding en zorg dat het ons voor januari lukt! Wij bieden investeerders 7% rente per jaar, gedurende 60 maanden. Het eerste jaar is aflossingsvrij. Investeerders ontvangen dan alleen rente. De lening wordt in de vier jaren erna annuïtair afgelost.

It Pakhûs

Deze karakteristieke woning midden in Akkrum is de ideale plek waar wij als zorgondernemers 24-uurszorg aanbieden. Dit betekent dat wij hier samen met 6 mensen met een beperking gaan wonen. Wij zijn het centrale aanspreekpunt voor hen en voor hun ouders/verwanten. Wij zijn een V.O.F en zullen zelf ook onze eigen woonruimte binnen de voorziening hebben. It Pakhûs is van alle gemakken voorzien en heeft veel buitenruimte. Op dit moment wordt het verbouwd tot een zeer energiezuinige woning. Wij zullen wat betreft energie zelfs geheel zelfvoorzienend gaan wonen!  

Waarom It Pakhûs?

Wij zijn allebei ervaren zorgprofessionals. De organisatiestructuur van de grotere zorginstellingen hebben wij als belemmerend ervaren bij het behalen van de kerndoelen in een woonvoorziening voor mensen met een beperking. Te veel kostbare tijd en inzet gaan dan verloren aan organisatie- en afstemmingsprocessen. Dit gaat ten koste van de individuele aandacht voor de bewoner. Na jarenlang in dit systeem meegedraaid te hebben gaan we het nu zelf doen. We doen het anders. We houden het echt kleinschalig. Het is onze grote droom om deze woonvoorziening op te zetten en deze vol overtuiging en met alle verzamelde ervaring en inzichten op onze manier te leiden.

Wat wij anders doen:

Ons doel is het creëren van een kleinschalige woonvorm voor mensen met een beperking die niet zelfstandig kunnen wonen. De begeleiding in It Pakhûs is gericht op het creëren van een veilige en vertrouwde woonomgeving. Dit is een plek waar men zich thuis voelt en zo gewoon mogelijk kan leven. Bewoners ervaren wel het plezier en de meerwaarde van het wonen in een groep, maar met de ruimte en de mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Iedere bewoner van It Pakhûs heeft dan ook een eigen appartement met een keukentje, douche, wc en een zit/slaapkamer.
Wij zijn een woongroep waar door respect en ruimte ieders kwaliteiten tot bloei kunnen komen.               

Dagbesteding in en rondom It Pakhûs!

De dagbesteding zal begeleid worden door ons als initiatiefnemers en door een vaste groep medewerkers. Naast onze bewoners kunnen er maximaal 14 mensen met een beperking bij ons komen werken in de dagbesteding. Wij hechten waarde aan het bieden van zinvol werk in onze dagbesteding, een greep uit ons aanbod:

  • Biologische groentetuin opzetten en onderhouden
  • Het kleinvee verzorgen
  • Werken in de houtwerkplaats waar we o.a. oude boten renoveren.
  • In de binnenwerkplaats produceren we brood en allerlei artikelen voor de verkoop in onze eigen winkel.
  • Werken in onze winkel.
  • Het onderhouden en schoonhouden van het huis
  • Kunstzinnige werkzaamheden: muziek, kunst schilderen, etc.
  • Beweging: fitness, dans, etc.

Voor het realiseren van 24-uurszorg en de woonbegeleiding zullen wij een team van minimaal 4 gekwalificeerde medewerkers inhuren.

Het wooninitiatief is een project waar de kosten voor wonen en zorg gescheiden zijn. De woonkosten zullen door de inwonenden worden betaald vanuit hun uitkering. De begeleiding/zorg wordt betaald vanuit het toegekende Persoons Gebonden Budget (PGB).

Wat levert het op?

It Pakhûs geeft mensen met een beperking een geweldig thuis en kan als voorbeeld dienen voor andere zorginstellingen. Door met It Pakhûs midden in een dorp te wonen is meedoen met de maatschappij geen doelstelling maar een vanzelfsprekendheid. It Pakhûs wordt op den duur een geschikte stageplek voor studenten van sociaal georiënteerde beroepsopleidingen. It Pakhûs wordt nu verbouwd tot energiezuinige woning en ook dit bewustzijn dragen wij over aan onze bewoners. Wij vinden dit belangrijk en een meerwaarde voor de bewoners!

Financieringsbehoefte en Verwachte Omzet

Wij hebben nu nog €75.000,- nodig om de verbouwing op tijd te kunnen afronden. We zijn al een heel eind, maar door pech met onze aannemer en de nasleep hiervan komen we niet uit met onze begroting. Positief als we zijn gaat de verbouwing inmiddels weer verder en grijpen wij deze vervelende situatie aan als kans om door middel van crowdfunding meer mensen te betrekken bij onze droom. De €75.000,- zullen wij besteden aan het op tijd afmaken van de verbouwing, zodat we in januari de al aangemelde bewoners kunnen verwelkomen.   
 

Met It Pakhûs bieden wij inwoning en 24- uursbegeleiding. De kosten hiervoor worden door het Persoons Gebonden Budget (PGB) van de bewoners gefinancierd. Daarnaast genereren we inkomsten uit de verhuur van de woonunits die gefinancierd worden vanuit de uitkering van de bewoners:


Zes plaatsen met een gemiddeld budget voor 24- uursopvang:

6 x € 55.000                      € 330.000

Twee kortdurende verblijfplaatsen met PGB (schatting 50 etmalen)

50 x € 101                           € 5.050

Zes externe PGB ers die bij ons dagbesteding genieten

1111 dagdelen x € 45           € 49.995
____________________________________________________

Totaal                                € 331.045

De Huurinkomsten

Maand                                                       Jaar  

De vijf wooneenheden

€ 500                                                       € 30.000

Twee zelfstandige wooneenheden (waarvan één voor medewerker)

€ 600                                                       € 14.400

Woningen van de twee initiatiefnemers

€ 350                                                       € 8.400

___________________________________________________

Totaal                                                     € 52.800

 

Resultaten tot op heden

We zitten inmiddels vol. We hebben nu 6 wooncontracten afgesloten met 6 bewoners die er naar uitkijken om bij ons te komen wonen. De snelheid waarmee dit gegaan is bewijst ons dat we echt in een behoefte voorzien met onze persoonlijke en kleinschalige aanpak.

Het succes van It Pakhûs is grotendeels afhankelijk van onze inzet, daar zijn we ons van bewust. Wij zijn geen stel en kunnen elkaar dus altijd aflossen. We hebben uiteraard een team verzameld van professionals die ons vanaf januari 2016 bijstaan. We hebben nu al mensen met PGB  in de dagbesteding en mensen die we individueel thuis begeleiden. We genereren dus nu al inkomsten als It Pakhûs


Uiteraard willen wij indien gewenst vragen van investeerders over deze ontstane situatie beantwoorden.

Wie zijn wij?

Sandra van de Donk 
Mijn naam is Sandra van de Donk. Ik ben geboren in Eindhoven op 27 april 1965. Ik heb HBO inrichtingswerk gestudeerd in Sittard. Vanaf mijn 20e werk ik met mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb 15 jaar in een woongroep gewerkt waar ik 10 mensen begeleidde. Twaalf jaar geleden ben ik naar Friesland verhuisd omdat zeilen en varen mijn passie is en ik dichter bij het water wilde wonen. Ik begon in Sneek bij Philadelphia met het opzetten van een kleinschalig woonproject. Daarna heb ik een tijd op Maykehiem gewerkt, dit zijn allebei instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 7 jaar werk ik in de ambulante thuisbegeleiding. Ik mis het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ik mis het samenleven, de humor en vooral de verbinding die je met mensen maakt als je met elkaar gaat leven. Binnen de reguliere instellingen heb ik veel gezien wat volgens mij echt beter kan en moet. Ik heb veel zin in om te laten zien hoe het ook kan in de zorg!
 

Wie zijn wij?

Wim Loonen   
Mijn naam is Wim Loonen en ik werk sinds 1982 met verstandelijk beperkte mensen van verschillende niveaus. Het werken met deze mensen heb ik altijd als een privilege ervaren, het is mijn passie om dit werk te kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met een beperking structureel overvraagd worden en het is mijn drive om rust in hun leven te brengen. Dat is wat kleinschalige opvang doet. Mijn afgeronde opleidingen zijn MDGO AW en HBO Inrichtingswerk, wat vergelijkbaar is met de SPH. Ik heb in verschillende woonvormen gewerkt zowel op instellingsterreinen als woningen in de wijk. In 2002 heb ik een uitstapje gemaakt naar het maken van voorstellingen gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Mijn ervaring is zeer breed en ik neem deze mee naar onze eigen woongemeenschap.

Crowdfunding

Crowdfunding is een financieringsvorm van deze tijd die goed past bij een zorgwoongroep van deze tijd. Door de crowd te betrekken bij onze stappen creëren wij een groep van betrokken investeerders. We gaan er vanuit dat dit een positief effect op It Pakhûs en haar toekomstige activiteiten heeft. Wij staan op deze manier tussen de crowd en midden in de maatschappij!

Doe je mee? 

Doe mee met onze crowdfunding en zorg dat It Pakhûs in januari van start kan zonder dat er nog van alles in en rond het gebouw moet gebeuren! Dit geeft namelijk erg veel onrust voor onze bewoners, die al een hele stap moeten gaan maken.

Onze dank is groot en daarom bieden we al onze investeerders een voucher voor een zelfgemaakt potje jam! Alleen te verzilveren in ons winkeltje.
 

We kijken uit naar je komst!

€ 75.000,00
geïnvesteerd van de € 75.000,00

100,0%


Rating
S3 - starter, redelijke financiële verwachtingen
Tweede rating
NR
Financiering
annuïteitenlening (eerste jaar aflossingsvrij)
Rente per jaar
7,0%
Looptijd
5 jaar

Reacties van investeerders

Anoniem

Toegevoegd op 4-1-2016 18:56

Jullie kunnen verder met dit prachtige project, het bedrag is gehaald!

Familie van de toekomstige bewoner.

Natasja van den Bos

Toegevoegd op 29-12-2015 17:15

Succes met de verdere verbouwingen. Ik hoop dat het een mooie plek wordt! Fijn om zoiets te krijgen in Akkrum.

Anoniem

Toegevoegd op 28-12-2015 22:33

Veel succes met jullie project!

H. Vrenken

Toegevoegd op 27-12-2015 22:11

Veel succes met jullie zorghuis

Ada Terlouw – € 100,00

Toegevoegd op 27-12-2015 21:12

Nou Sandra en Wim zet hem op als jullie draaien kom ik een keer langs.

Jerry van Rekom

Toegevoegd op 27-12-2015 00:02

Mooi initiatief dat een investering hoe groot ook waard is.

Baukje Kingma en Jogchum Reitsma

Toegevoegd op 23-12-2015 19:07

Veel succes met de prachtige project!

Anoniem

Toegevoegd op 23-12-2015 14:51

Zulke kleinschalige initiatieven zijn wel zo hard nodig!
Heel veel succes

Hans Heeffer – € 1.000,00

Toegevoegd op 22-12-2015 16:57

Als zelfstandig manager in de zorg, oa gehandicaptenzorg, heb ik vertrouwen in jullie mooie project. Ik wens jullie veel succes

L.G.M. Pietjou

Toegevoegd op 21-12-2015 22:02

Geweldig initiatief. De locatie gaf de doorslag. Succes.

J.A.J. Hesen – € 1.000,00

Toegevoegd op 5-7-2016 08:57

Ik zie de betaling van juni niet.
Heb ik iets gemist??

Anoniem – € 100,00

Toegevoegd op 25-4-2017 17:12

Is termijn 5 niet voldaan of mogelijk de betaaldatum vergeten in te vullen?

Marjolijn Witte

Toegevoegd op 12-12-2015 15:41

Veel succes. Ik hoop dat het lukt jullie droom te realiseren!

Meer reacties tonen

In samenwerking met