Force Multidiensten groeit mee!

FORCE MULTIDIENSTEN

Wij zijn Aamir Malik en Samantha Iqbal. In 2008 zijn wij samen ons bedrijf Force Multidiensten gestart. In eerste instantie richtten wij ons op het schoonmaken van bedrijfspanden. Omdat wij ons meer op langdurige en grote projecten willen richten en ik (Aamir) een achtergrond in de bouw heb, zijn wij sinds 2011 gespecialiseerd in het detacheren van personeel aan grote bouwprojecten, in het bijzonder detacheren wij riggers. Als rigger begeleid je zelfstandig het horizontaal en verticaal transport van gecompliceerde lasten. De goederen kunnen de meest uiteenlopende afmetingen en vormen hebben. De rigger verplaatst deze met behulp van kranen, takels en spanners. Onze werkzaamheden bestaan dus kort gezegd uit het veilig hijsen in de bouw.

Op dit moment is er een groot tekort aan deze vaklui in de bouw, waardoor we veel aanvragen krijgen. Om aan die vraag te kunnen blijven voldoen, willen wij extra mensen aantrekken die wij goed willen opleiden, voorzien van werkuitrusting, bedrijfskleding etc. Daarnaast willen wij 1 of 2 extra bedrijfsbusjes aanschaffen. Om de geboden kansen te kunnen grijpen, hebben wij een financiering nodig van € 50.000.

Onze inkomsten bestaan uit een marge op de zzp’ers die wij detacheren. De projecten (bijvoorbeeld de bouw van nieuwbouwwijken) waaraan wij meewerken, zijn vaak langlopend. Dergelijke projecten duren vaak 2 à 3 jaar, waardoor de werkzaamheden voor lange periode zijn gegarandeerd. Dat biedt een goed perspectief voor de groei en winst van onze onderneming. 

DE ONDERNEMERS: AAMIR MALIK EN SAMANTHA IQBAL

Ik (Aamir) kwam in 2005 in Nederland en wij startten ons bedrijf in 2008. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid, zowel in opdrachtenportefeuille, omzet als maatschappelijke impact. Samen met mijn vrouw Samantha woon ik in Purmerend, hebben wij 3 prachtige kinderen en runnen samen het bedrijf. Ik ben 37 jaar en Samantha is 36 jaar. Ik werk zelf ook mee in de bouw en ben het gezicht van Force Multidiensten. Ik heb de contacten in de bouwwereld, dus opdrachten komen via mij binnen. Samantha zorgt voor het hele reilen en zeilen van ons bedrijf. Toen ik in Nederland kwam wonen, heb ik eerst een aantal jaren in loondienst gewerkt. Ik wilde en kon meer doen en besloot toen mijn eigen bedrijf te beginnen. Zo ontstond Force Multidiensten. Inmiddels hebben wij al veel mensen aan werk als (o.a.) rigger geholpen. Onze oudste zoon van 18 is inmiddels ook zelfstandig ondernemer in de bouw, nadat hij het vak van Aamir heeft geleerd. Wij proberen ook op maatschappelijk vlak ons steentje bij te dragen. Wij hebben door de jaren heen veel kennissen en vrienden opgeleid, die inmiddels ook aan het werk zijn als rigger. Wij leiden ze op en sporen hen aan om zelfstandig ondernemer te worden, zodat ze leren om meteen hun eigen zaakjes te regelen. Zij leren naast het vaktechnische deel over bedrijfsvoering, financiën en het op orde hebben van de administratie. Wij hebben dit altijd als een mooie bijkomstigheid van ons bedrijf gezien.

VOORUITZICHTEN FORCE MULTIDIENSTEN

In de bouw wordt het steeds drukker. Dat betekent meer personeel aannemen, werkkleding aanschaffen, opleiden, bedrijfsbusjes beschikbaar stellen.  Het wordt in de markt steeds drukker en wij willen mee in die groei.

Op dit moment werken wij met 7 personen ‘in dienst’.  Wij nemen zzp’ers aan, die wij weer onderbrengen bij grote bouwprojecten. Aamir werkt zelf ook mee in het bedrijf. We hebben een groot en goed netwerk, waar wij al jaren in geïnvesteerd hebben. Hierdoor maken wij al jaren een constante groei door. We leveren vakmensen. Wij zijn in 2011 met deze activiteiten begonnen. Het uitvoerend werk werd gedaan door Aamir, met 2 à 3 anderen. De laatste 3 à 4 jaar zijn onze resultaten enorm sterk gestegen. Wij zijn met name werkzaam in de regio Amsterdam, maar werken af en toe ook in regio Den haag en Rotterdam.

Onze lijnen zijn kort. Als ergens een project loopt, gaan de contacten snel. Via een telefoontje of viavia weten bouwprojecten ons goed te vinden. Er is altijd behoefte aan goed geschoolde mensen die kwaliteit leveren en hard werken. Daarom leiden we mensen ook zelf op. Wij willen nu verder groeien zodat we meekunnen met de ontwikkelingen in de bouwsector. Nu zijn de omstandigheden ernaar om nog verder te groeien en daar hebben we uw hulp bij nodig. Steunt u ons?

Financieringsbegroting

.

TOELICHTING VAN DE CIJFERS DOOR ALL4FUNDING

In de financiële bijlage ziet u de berekeningen van de belangrijkste cijfers van de onderneming en de uitwerking van het plan. De prognoses zijn opgesteld door Administratiekantoor Uden Veghel, de boekhouder van de ondernemer in samenwerking met All4Funding.

 Algemeen

 Force Multidiensten V.O.F.

Force Multidiensten V.O.F. is een onderneming die al sinds 19 november 2008 bestaat. Wij zien een selfmade familiebedrijf met zeer gemotiveerde ondernemers.

Force Multidiensten is thans gevestigd aan de Veilinghof 6, 1442 CT Purmerend. Gezien de grote tekort aan woningen in Nederland en de plannen van de overheid om op grote schaal woningen te gaan bouwen wordt de vraag naar ervaren en deskundig personeel in de bouw steeds groter. Daarom willen de ondernemers meer personeel opleiden en in dienst nemen.

Het te financieren bedrag van € 50.000,= wordt besteed zoals genoemd in de financierings-begroting.

 Omzet en winstontwikkeling

De omzet prognoses van de praktijk zijn gebaseerd op gemiddelde inkomsten van afgelopen jaren en de reeds geplaatste reserveringen. Door toename van het aantal bouwprojecten zijn ondernemers voor lange tijd gegarandeerd van werk. Ook doordat de ondernemers langjarige contracten hebben afgesloten.

Aflossingscapaciteit

Met de ondernemer is afgesproken om vanaf het eerste jaar de rente en aflossing te voldoen.Gezien de verwachte cashflow is het goed haalbaar om de totale lening van € 50.000,= euro in 60 termijnen te kunnen voldoen.

Solvabiliteit

De solvabiliteit is bij de start van deze lening goed te noemen. De ondernemer koopt 2 bestelbussen met de financiering.

Overige verplichtingen/BKR

De ondernemers hebben op 29 september 2020 een eigen woning aangekocht met een hypotheek van € 404.986,=. Naast de hypotheeklasten hebben ondernemers geen andere verplichtingen.

Zekerheden

Force Multidiensten ontvangt van Handelzeker, het onafhankelijke kredietbeoordelingsbedrijf dat All4funding raadpleegt, een mooie beoordeling. Uit het kredietrapport blijkt een score van 101 punten op een schaal van 1-600. Dit betekent dat de financiering een lager dan gemiddeld risico kent. Ook binnen de eigen branche doet men het naar verhouding boven gemiddeld. Uit de cijfers blijkt verder dat de ondernemer al jaren een prachtig netto resultaat behaalt. Bovenstaande impliceert dat er sprake is van een stabiel bedrijf met een laag risico op wanbetaling.

De aflossingscapaciteit is voor de financiering die in 5 jaar annuitair wordt afgelost ruimschoots voldoende.

Ter zekerheid van de financiering worden de goederen en inventaris verpand. Daarnaast tekenen de kredietnemers in privé mee. Met dit laatste wordt ook de overwaarde van de eigen woning als zekerheid ingebracht.

Wij zien Force Multidiensten als een leuke en kansrijke onderneming die onze steun verdient!

Conclusie

All4funding ziet de aanvraag als een mooie propositie voor ondernemers als investeerders. Investeerders adviseren wij een verantwoord deel van hun vermogen te investeren. Er bestaat een kans dat (een deel) van de inleg niet kan worden terug betaald.

€ 50.000,00
geïnvesteerd van de € 50.000,00

100,0%


Rating
3 - gemiddeld risico
Tweede rating
BB
Financiering
annuïteitenlening
Rente per jaar
7,0%
Looptijd
5 jaar

Reacties van investeerders

W.F. v.d.Kooij – € 300,00

Toegevoegd op 21-3-2022 10:10

Goedemorgen,
Gelieve nieuwe projecten niet op een zondag te starten. Velen met mij kijken op zondag niet op internet en doen op de eerste dag van de week geen aankopen, ook niet van All4funding
Gelukkig is dit project nog niet vol en kan ik meedoe

N.C.M. Koch – € 5.000,00

Toegevoegd op 7-5-2022 10:41

In het overzicht van uitbetalingen staat vermeld, dat ik € 54,00 ontvangen heb. Dat klopt. Maar de specificatie klopt mijns inziens niet. De aflossing van € 69,84 en de rente van € 29,16 is samen € 99,00 en niet € 54,00. Graag aanpassen.

Etienne van Berkom

Toegevoegd op 3-7-2022 17:03

De betaling van 29 juni nog niet ontvangen (3 juli).
SVP controleren en alsnog overmaken.

Marcel Webbe

Toegevoegd op 20-3-2022 22:25

Succes met groei van het bedrijf en de nieuwe mensen.

Groetjes uit Assendelft en alvast bedankt

Meer reacties tonen