Investeerderstoets

3 april 2016

Met ingang van 1 april 2016 zijn alle crowdfundingplatforms die in lening of aandelen bemiddelen verplicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) om een investeerderstoets in te voeren. Deze investeerderstoets is bedoeld om particuliere investeerders te wijzen op risico’s die gepaard gaan met investeren in crowdfundingprojecten. De toets wordt voorgelegd aan particuliere investeerders die € 500 of meer op een platform investeren. Een verkorte toets wordt voorgelegd bij het bereiken van de grens van € 5.000 en vervolgens bij elk veelvoud van € 5.000. Het maximale bedrag dat een particuliere investeerder per platform mag inleggen, is verhoogd van € 40.000 naar € 80.000. Voor zakelijke investeerders is er geen limiet en zij hoeven ook geen investeerderstoets af te nemen.
De investeerderstoets van All4Funding is voorgelegd aan de AFM en is, na het verwerken van de suggesties van de AFM, doorgevoerd op de site. De toets bestaat uit een aantal kennisvragen en twee vermogensvragen.

 

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten

All4Funding nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom All4Funding? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Door je aan te melden ga je akkoord met ons privacybeleid.

Naar aanmeldformulier